Idealen, wanneer MOET je ze loslaten … KUN je ze loslaten?

“Ik ga het anders doen, breder, efficiënter, effectiever, kostenbesparend, laagdrempelig, klantvriendelijk. Ik word ZZP en ga ervoor.”
Ken je dat?

Idealen … ze maken dat je bruist van energie en overloopt van vertrouwen in de toekomst.
Het leven begint nu écht. Je hebt iets bijzonders te bieden en gaat er heel veel mensen blij mee maken. Elke minuut die je ter beschikking hebt wordt besteed aan het opstellen van een ondernemingsplan en de ontwikkeling van je concept. Ondanks je verwacht dat dat niet zo moeilijk is, in je hoofd bestaat het immers al enkele jaren, laat je je professioneel adviseren. Een naam bedenken, oh, dat was ook zo gepiept, nou ja … zo. Nu kunnen ook de visitekaartjes worden ontworpen … en briefpapier en natuurlijk de website. O ja, ook de verzekeringen niet vergeten.

De visitekaartjes geven een trots gevoel. Ze stralen professionaliteit uit. Met de kaartjes op zak voel je je al een echte ondernemer. Dat gevoel krijgt een extra boost bij de lancering van je website.
De eerste opdrachten zijn een groot succes. Bijna alle gewenste facetten komen aan bod:  Variatie, flexibiliteit, contact met je opdrachtgevers en met hun klanten, verantwoording, als de opdracht het toelaat in the cloud werken én, last but not least, vertrouwen en waardering. Precies zoals je je dat had voorgesteld. Het gaat zó goed, dat je de zekerheid van je vaste baan die je nog steeds had, je gaat immers niet over één nacht ijs, opgeeft en je volledig overgeeft aan de uitdagende onzekerheid van het zelfstandig ondernemerschap.
Als kers op de taart overladen de opdrachtgevers je met complimenten over je aanpak en resultaten.
Het kan niet meer stuk … of toch wel?

Aan alles lijkt gedacht. Maar wat als gaandeweg blijkt dat er toch iets heel essentieels ontbreekt om dat ideaal blijvend succesvol te kunnen verwezenlijken? Een vaardigheid die weliswaar niet nodig is om je opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen, maar beslist om hen te kunnen blijven vinden en om voldoende opdrachten te kunnen blijven verwerven om ook zonder de zekerheid van de vaste baan je rekeningen van te kunnen betalen.
Gelukkig, je hebt de mogelijkheid een beroep te doen op professioneel advies en ondersteuning bij het ontwikkelen van die ontbrekende vaardigheid. Hè, even bijkomen van de schrik en dan vol goede moed en vastberaden weer vooruit. Enthousiast volg je alle adviezen op. Je laat je immers niet zomaar uit het veld slaan.
Dan komt het moment waarop je je realiseert dat al die leuke acquisitiegesprekken weliswaar vermakelijk waren, maar tot geen enkele afspraak hebben geleid.

Je kunt niet anders dan concluderen dat ook de geboden ondersteuning bij het ontwikkelen van de ontbrekende vaardigheden geen soelaas biedt. Je weet je doelgroep nog steeds niet te bereiken of te overtuigen van wanneer en waarom ze juist jou zouden moeten inschakelen?
Je wordt inmiddels overladen met advies en goede raad. Uitbesteden blijkt geen optie.

Het wordt hoogtijd een en ander voor jezelf op een rijtje te zetten en de gang van zaken te evalueren zonder doekjes om vervelende feiten te winden. Een pittig en confronterend proces, met als conclusie, dat de tijd die je aan je hond besteedt de tijd die je opdrachten van je vragen al veel te lang en in royale mate overtreft.

Dát is volgens mij het moment waarop je moet toegeven dat je je droom moet loslaten.

En het ideaal dan? Dat blijft prikkelen, zoeken naar een bestemming. Dat laat jou niet los.
Je hebt eerder beleefd dat vasthouden aan hoop op verandering waar je geen vat op hebt slopend is.
Gesloopt worden, dát was niet de intentie … dus knopen doorhakken, terug naar af, als de crisis dat tenminste nog toelaat, en je energie richten op een andere bestemming voor je idealen … zowel zakelijk als privé.

Kortom, hoogtijd om aan mijn contacten te vragen:

“Als je een vacature hebt voor een ervaren, zelfstandige, stressbestendige, heel flexibele, betrokken (directie-/project)secretaresse, office manager of persoonlijke assistente voor maximaal 32 uur per week, en je denkt dat die rol mij wel eens perfect zou kunnen passen, bel je me dan?

Om na te gaan of het klikt en je te overtuigen van wat ik voor je kan betekenen, zou ik in beginsel, enkele uurtjes als ZZP voor je kunnen werken, zonder verplichting natuurlijk. En blijkt de match IDEAAL / leidt dit tot een dienstverband, dan vanzelfsprekend ook zonder werving & selectie fee, maar met garantie op maximale inzet.

Natuurlijk blijf ik je ook graag incidenteel enkele uurtjes uit de brand helpen.”

Elly van Balkom
06-19434380

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.